EMN - Enlightenment Media News - Benevolent News Presented With Love

Cart

Violeta Messina, ELEMENTŲ PASKIRTIS IR FUNKCIJOS

UGNIS  – šiluma, entuziazmas ir įkvėpimas ar kitaip, vaizduotė, Jang( jan).

ŽEMĖ – praktiškumas, realizmas, materialiniai poreikiai, jing (jin) energija.

ORAS –  socialinės ir intelektualinės savybės, jang (jan).

VANDUO – emociniai poreikiai ir jausmai, jing (jin) energija.

Jin energija – tai kūnas, siela, žemė, mėnulis, vanduo, naktis, šaltis, tamsa, susitraukimas ar kitaip įkvėpimas.

Jan energija – protas, dvasia, rojus, saulė, diena, ugnis, šiluma, šviesa, išplitimas ar iškvėpimas.

Harmonija – tai abiejų energijų subalansavimo produktas. Jei turime per daug Jang – automatiškai sumažėja Jin energija. Absoliučiai viskas turi abejas energijas, tačiau skirtingai dominuojančias. Todėl labai svarbu būti subalansuotu. Norint jaustis laimingu būtina sukurti tokias sąlygas:

Pusiausvyra prote,

Ramybė širdyje,

Pusiausvyra kūne,

Pusiausvyra kūno organuose,

Ramybė jausmuose.

Per didelis triukšmas pakenkia ausims, klausai ir su ja susijusiais organais – inkstais ir šlapimo pūsle, sukelia baimę ir sugriauna ramybę.

Besaikis maisto ir alkoholio vartojimas pažeidžia blužnį ir kepenis. Tai priveda prie nuotaikų kaitos, irzlumo ir pykčių šeimose.

Besaikis televizoriaus žiūrėjimas, kompiuteriniai žaidimai ir darbas prie kompiuterio kenkia akims. O tai atsiliepia kepenims ir skrandžio veiklai, nes akis susietos būtent su tais organais. Tuo prarandama energija organizme ir sukeliamos depresijos ir apatija, atimama gyvybingumo energija.

Darbas be poilsio ir persitempimas darbuose sukelia sausgyslių pertempimą, raumenų spazmus. Galų gale priveda prie kaulų, raumenų ar sąnarių ligų. Taip mūsų kūne atsiranda artritai, išvaržos ir osteochondrozės.

Jaudinimasis dėl kiekvieno menkniekio ar kitų nelaimių, išsekina nervų sistemą, o tai priveda prie blogų nuotaikų ir negatyvių įpročių atsiradimo, kas priveda prie nervų ir proto ligų bei suiručių šeimose.

Jei sutriko organizmo pusiausvyra ir atsirado per mažai ar per daug elemento, galimi susirgimai ir su tuo pasireiškiantys simptomai. Žemiau pateikiami duomenys:

Elementas –     VANDUO

Spalva: Tamsiai mėlyna/ Juoda

Garsas: Dejonė, vaitojimas.

Kvapas: Sušvinkęs, sugedęs

Neigiama emocija: Baimė.

Teigiamos savybės: švelnumas, budrumas, ramybė.

Sezonas: Žiema.

Skonis: Sūrus.

Jutimo organai ir pojūčiai: klausa, ausys, kaulai

Kūno dalys: priekinė pėdos dalis, vidinė kojų dalis, krūtinės sritis.

Meridianai: Inkstai ( jin)

Pūslė ( jang)

Gydomasis garsas, ištariant viduje, ne išorėje – VUUUUUU…

Atliekamas užsimerkus, patogiai sėdint,  iškėlus rankas virš galvos.

Esant pertekliui ar trūkstant vandens organizme, galimi sutrikimai.

Sveikatos problemos:  Klausa, seksualiniai sutrikimai, kaulai, klimakterinis periodas, prostata, cistitai, juosmens ir žemesnės dalies skausmai, druskingumas, nevaisingumas, rankų ir kojų šaltumas, sausi plaukai, baimė ir panikos, fobijos.

Elementas  –  MEDIS

Spalva: Žalia

Garsas: šaunantis, švilpiantis, traškantis.

Kvapas: Gaižus ( sutrikus pusiausvyrai).

Neigiamos emocijos: Pyktis, neapykanta, agresyvumas.

Teigiamos savybės: gerumas, tikslo siekimas, saviraiška.

Sezonas: Pavasaris. Kepenys dominuoja pavasarį.

Skonis: Rūgštus.

Meridianai: Kepenys (Jin), Tulžies pūslė (jang).

Gydomasis vidinis garsas: ŠŠŠŠŠŠŠŠ…

Pojūčiai ir organai:  Regėjimas, ašarojimas, akys.

Sveikatos problemos: Galvos skausmai, akys, migreniniai skausmai, stuburas, raumenų spazmai, bursitas, pyktis, abejonės,  sausgyslės.

Elementas  – UGNIS.

Spalva:  Raudona.

Garsas: Besijuokiantis.

Kvapas: svilėsių.

Neigiamos savybės:  Nekantrumas, dirglumas, skubotumas, žiaurumas, prievarta.

Teigiamos savybės: džiaugsmas, garbė, nuoširdumas, sąžiningumas, entuziazmas, dvasingumas, spindėjimas, šviesa.

Gydomasis vidinis garsas: CHCHAAAA… išleidžiamas lėtai per burną be garso.

Sezonas: Vasara.

Skonis: Kartus.

Meridianai: Širdis (jin), Perikardas ( jin)

Diafragma (jang),  Plonosios žarnos (jang)

Sveikatos problemos: Kraujo cirkuliacija, širdis,  apsauga, džiaugsmo stoka, seksualinės problemos, depresija, odos pasikeitimas, temperatūrų svyravimas, nejautrumas, apatija.

Elementas – ŽEMĖ

Spalva: Geltona.

Garsas:  Dainuojantis.

Kvapas: Kvapnus.

Neigiama emocija: Nerimas, skundas, gailėjimasis.

Teigiamos savybės: sąžiningumas, gailestingumas, susikaupimas, muzikalumas.

Sezonas: Vėlyva(bobų) vasara.

Skonis: Neutralus Saldus.

Gydomasis vidinis garsas: CHCHUUUUUU….

Garsas neišleidžiamas balsu, tik vibruojantis viduje kūno, atliekamas patogiai sėdint ant kėdės, iškėlus rankas virš galvos  atverstais į viršų delnais. Visi  garsų pratimai atliekami šiuo būdu.

Meridianai: blužnis (jin)

Skrandis (jang)

Sveikatos problemos:  Menstruacinės, virškinimo, emocinės, klimakterinės,  ovuliacijos, mielių infekcijos, opos, pykinimas, skrandžio skausmai, vėmimai, diabetas, virškinimo problemos, nuotaikų kaita, savęs gailestis.

Elementas  – METALAS

Spalva: Balta.

Garsas: verksmas, raudantis.

Kvapas: pūvantis, bjaurus.

Neigiama emocija: Liūdesys, sielvartas, ilgesys.

Teigiamos savybės: kilnumas, atsižadėjimas,  atleidimas, tuštuma, didvyriškumas.

Sezonas:  Sausas ruduo.

Skonis: aštrus.

Meridianai: Plaučiai (jin)

Plonosios žarnos (jang)

Kūno dalys: krūtinė, vidinė rankų sritis, didieji rankų pirštai.

Gydomasis vidinis garsas: SSSSSSS……..

Sveikatos problemos: Spuogai, egzema, sausa oda, astma, niežulys, alergija, sinusas, priekinės galvos dalies skausmai, peršalimai, bronchitas, vidurių užkietėjimas, viduriavimas, liūdesys, sielvartavimas,  neturtas.

Išmokime branginti ir mylėti savo kūną. Šypsokimės kiekvienam kūno organui, kiekvienai kūno daliai. Pajutęs jūsų padėką ir meilę, jūsų kūnas  atsidėkos jums už parodytą meilę ir dėmesį gera sveikata ar savaiminiu išsigydymu.

Maistas turintis Yang energiją:  rūgštinis –  grūdai, gyvulinis maistas, šarminis –druskingas, žuvies, kepiniai, kiaušiniai ir kita.

Maistas turintis jin energiją: šarminis – sėklos, medus, vaisiai, daržovės, rūgštinis – cukrus, švelnūs gėrimai, ankštinės daržovės, riešutai, alkoholis ir kita.

Iš aukščiau pateiktų duomenų matome, kad mūsų organizme yra šeši vyriškos (jan) energijos ir penki moteriškos (jin) organai. Vyriški : tulžies pūslė, skrandis, dvylikapirštė, plonosios žarnos, šlapimo pūslė ir diafragma (saulės rezginys). Jie yra virškinimo, įsisavinimo ir šalinimo paskirties.  Moteriškos (jin) energijos organai yra: širdis, plaučiai, blužnis, kepenys ir inkstai. Jin priskiriama ir perikardas ( kaip širdies apsauga ir cirkuliacijos – seksualinės energijos meridianas. Šie organai yra atsakingi už kūno organų produktyvumą, reguliaciją, transformaciją ir skysčių pasiskirstymą organizme. Ki (kraujas), jang (gyvybiškumas), shen ( dvasia) ir visi kiti kūno skysčiai, kaip limfa, prakaitas, šlapimas, seilės ir  kita. Organai, kaip smegenys, kaulai, kraujo indai, gimda, prostata ir kai kurios liaukos, kaulų smegenys  vadinami retais  ir svarbiais organais. Organizme trūkstant medžiagų ar esant per daug,  atsiranda funkciniai sutrikimai, kurie ilgainiui virsta organiniais sutrikimais. Pagal pateiktus duomenis Jūs galite išmokti stebėti savo organizmo veiklą ir užkirsti kelią ligoms, pasipildant reikalingais elementais. Gamta turtinga vaistažolėmis.Netingėkite. Neskubėkite vartoti  cheminius vaistus. Jei nepadeda Jūsų organizmui sveikas gyvenimo būdas, sveika mityba, teisinga pasaulėžiūra, atgaila ir atleidimas, paklauskite savo sielos, gal norite palikti šį pasaulį ir išeiti pasiilsėti?  Kodėl? Cheminiai vaistai  turėtų būti tik nuskausminantieji, nes sveikos sielos žmogus neserga jokiomis ligomis. O užsiteršę pykčiu, nuoskaudomis, neviltimi, pavydu ir kita,  gali pakeisti savo gyvenimą ir sveikatos stovį atsikratę viso to, kas nereikalinga. Kam laikyti skaudžius prisiminimus, pagiežą, pyktį ar liūdesį?

Share this article
FB video