EMN - Enlightenment Media News - Benevolent News Presented With Love

Cart

Violeta Messina, Naudojant intuiciją

Gyvenu banginių sostinėje. Pasaulyje daug banginių, tačiau mano miestelio pakrantėje jų yra daugiausia. Dažnai matau vandenyne ruonius, delfinus. Dažniausiai –  banginius. Nuostabūs jų skleidžiami garsai. Delfinų garsai – tarytum nerūpestingų mažų vaikų  džiaugsmingas klegesys. Delfinai – džiaugsmo nešėjai. Jie gydo ligonius. Pakelia nuotaiką. Tai nykstanti gyvūnų rūšis, kadangi žmonija nesupranta jų didingos paskirties ir svarbos. Nejaučia padėkos už jų didžiulį darbą žmonijai.

Banginiai skleidžia kitokius garsus. Jie tarytum kalba. Nežinia ką jie sako. Vieni sako, kad tai muzika. Kiti – kad tai kalba. Per mediumus gauta informacija sako, kad tai labai aukšto išsivystymo lygio gamtos kūriniai. Jie saugo žmoniją ir pasaulį. Be jų pasaulyje nebūtų pavasario ir vaikų, o gal ir aplamai gyvybės. Sirijaus civilizacija per mediumus pataria ypatingai saugoti šias dvi vandenyno gyvūnų rūšis. Banginiai migruoja pavasarį ir rudenį. Skleidžia garsus iki rugpjūčio mėnesio. Tie garsai sklinda po pasaulį ir sužadina gimimo ir atsinaujinimo procesą. Jų garsai paslaptingi. Daugumai žmonių banginiai  yra paslaptingi gyvūnai, primenantys mums gyvenimo didingumą ir tai, kiek mažai mes pažinome visatos paslapčių ir koks ypatingas ir didingas yra gyvenimas.

Klausytis intuicijos tai tas pats, kas klausytis banginių skleidžiamų garsų. Jei tik moki įsiklausyti į save ir į savo mintis, pamatai, kiek ten daug triukšmo ir garsų, kad negali to negirdėti. Kaip negali ignoruoti ir vandenyno ošimo. Būna ramių dienų, tačiau būna ir štormų. Tada nesigirdi garsų, tik besidraskančių bangų mūša. Kai vandenyne audra – banginių muzikos negirdėti.

Kai mes esame pikti, mūsų emocijos yra kaip bangos per audrą. Mes negalime jausti intuicijos. Kada liūdni, pavydūs ar kerštingi, taip pat negalime girdėti vidinio in-tuicijos balso. Per daug kunkuliuojančios būna mūsų emocijos. Kada esi nusiminęs ar susierzinęs, praktiškai neįmanoma išgirsti intuicijos balso. Tai būtų tas pats, kaip išgirsti kitame telefono laido gale kalbantį tavo draugą, skambinantį iš kito pasaulio krašto, kada tavo kambaryje pagal trankią ir garsią muziką šoka ir dainuoja tavo draugai. Arba kada visa šeima stebi pasaulines ar olimpines Lietuvos krepšininkų varžybas dėl aukso medalių. Tavo draugas kalba, bet tu jo negirdi.

Netgi tada, kai tu negirdi, vidinis tavo balsas sako, kad galima tau padėti. Sunku tai išgirsti, kai verda emocijos (daug triukšmo), bet jei labai norėsi ir stengsies – tikrai daž-niau išgirsi intuityvų balsą. Įsivaizduok visada girdint intuicijos balsą. Kiekvienu gyvenimo momentu. Galima to pasiekti, tik reikia treniruotis. Visada turime išanalizuoti visus savo kūnus: minčių, emocijų, fizinį ir dvasinį.

Pirma: neik miegoti piktas. Gal užtrūks kiek laiko pataisyti nuotaiką ir atsikratyti pykčio, tačiau tai atneš gerus rezultatus. Pyktis sunkus. Kam laikyti šį sunkumą? Jei eini miegoti su pykčiu širdyje, jis bus su tavimi ir prabudus. Paleidus pyktį palengvėja. Tas pats galioja visoms sunkioms emocijoms kaip gėda, kaltės jausmas, pavydas, neapykanta ir kita. Tegu jos palieka jus iki užsnūsite. Tai galima padaryti peržvelgiant savo mintis, naudojant tinkamus teiginius ar kvėpavimo pratimus.

Pyktį galima  padaryti transformacijos įrankiu, norint pakeisti senus įpročius. Pyktis gali sudeginti senus netinkamus įpročius. Baimė ir liūdesys nulemia veiksmus, o pyktis juos sukaupia. Kada išmokstame teisingai valdyti pyktį, galime transformuoti baimę ir liūdesį į pyktį, ir pyktį į veiksmą. Tokia yra kūno paslaptinga alchemija. Užgniaužtas pyktis, niūrios mintys, pagieža, pavydas „nusėda“ kepenyse ir vėliau sukuria ligas ar akmenligę. Daugelis įpročių silpnina dvasią ir kūną. Permainos paslaptis yra tame, kad visos jūsų pastangos yra nukreipiamos ne į senų įpročių nugalėjimą, o į naujų tinkamų įpročių sukūrimą.  Taigi, iškila klausimas: Kaip ir ar reikia mums kovoti su emocijomis? Kada mūsų mintys sukuria problemą ir priešinasi to momento išgyvenimui, kūnas įsitempia ir ši įtampa vadinama „baimės“, “liūdesio“, „pykčio“ emocijų vardu. Tikrosios gėrio emocijos nesukelia įtampos kūne. Jos laisvai teka organizmu. Žmogus, įvaldęs Superproto meną nepriklausys nuo emocijų. Juk emocija yra paprasčiausiai žmogaus būsenos išraiška. Kartais naudinga išreikšti baimę, liūdesį ir pyktį – tačiau energija turi būti išreikšta, ne užslopinta viduje. Emocijų išreiškimas turi būti stiprus ir pilnutinis, tačiau laikinas. Kontrolės kelias būtinas, leiskite emocijoms išsireikšti ir pamirškite jas. Tegu išplaukia, plaukia ir nuplaukia. Pasimokinkite iš mažų vaikų, jie yra įvaldę tą meną. Parėkia, paverkia, pasiožiuoja ir po to nu-rimsta.

Antra: Mityba. Per daug  alkoholio, cukraus, kofeino, tabako sukelia štormus jūsų kūne. Kuo mažiau šito, tuo geriau kūnui. Mėsa ir konservuoti maisto produktai, kepiniai su chemikalais ir hormonais dažnai išbalansuoja šarminę – rūgštinę organizmo pusiausvyrą. Nei vienas iš jų nėra gerai kūnui. Lengvas, natūralus ir šviežias maistas pagerina kūno savijautą ir nuotaiką. Nesiūlau tapti vegetaru, tačiau sakau, kad sveika mityba daro milžinišką poveikį mūsų nuotaikai ir elgesiui.

Stebėkime save ir kitus kaip valgome. Malonumas, kurį gauname iš maisto, daugeliui tėra tik pilvo užpildymas. Išmokite džiaugtis valgymo procesu. Pajuskite alkį, rūpestingą maisto paruošimą, stalo serviravimą ir papuošimą, pajuskite maisto ir prieskonių kvapą, seilių išsiskyrimą. Atlikite padėkos ritualą: Dievui, žemei, išauginusiai jums maisto produktus, darbdaviams, kurie jums moka atlyginimą, už kurį jūs galite nusipirkti maistą, tėvams už rūpinimąsi jumis ir  maisto paruošimą, paprašykite Dievo palaiminimo. Valgykite lėtai, mažais kąsniais, pagarbiai. Padėkokite savo kūnui už virškinimo darbą. Pajuskite kūno ramybę ir lengvumą. Tokiu būdu, atkreipdami dėmesį į detales, jūs pradėsite pasitenkinti paprastu maistu ir nereikės persivalgyti, apsunkinti skrandžio, nes kūnas pats savaime praneš kada pasisotino. Nereikės pergyventi nei dėl viršsvorio, nei netinkamų maisto produktų. Ir vaikai išmoks gerų tradicijų bei pagarbos gimdytojams. Žmogaus kūnas labai inteligentiškas ir subtilus. Jis praneša kada kas nors yra ne taip. Gal kartais Jūs užteršėte organizmą per dideliu kiekiu cukraus ir nerandate vietos dėl šio pertekliaus. Tada išgerkite daug vandens. Tai padeda išvalyti organizmą.

Trečia: Reikia tikėti, kad jūs turite intuiciją ir stebėti, kaip ji pasireiškia. Jūs negalite prarasti intuicijos, tačiau mes galime negirdėti ar ignoruoti. Tikėkite, kad paklausus Visatos svarbiu klausimu, visada ateis atsakymas. Gal tai nebus toks atsakymas kokio  tikėjotės, tačiau būtina žinoti, kad intuicija visada atsakys. Gal tai bus sapnas, straipsnis ar knyga, paprasčiausias pokalbis su draugu ar atsitiktinai išgirstas. Gal reikės išmokti atsipalaiduoti ar nuraminti protą, tačiau atsakymas ateis, gal greitai, o  gal  po kelių savaičių. Ir visiškai nesvarbu kokiu keliu. Pradėkite stebėti aplinkinių ir gyvūnėlių elgesį. Kada pakyla energija, žmonės ir gyvuliai linksta prie mūsų. Jie jaučia lengvas bangas. Išmokite įvertinti savo veiksmus. Besaikis rūkymas, besaikis saldumynų vartojimas, kvailų klausimų,  apkalbų ar diskusijų įvairiomis temomis išgyvenimai turi savo pliusus ir minusus. Atpažinkite abi puses. Taip tapsite realistiniu ir atsakingu už savo sprendimus. Jūs turite laisvą valią – daryti  tai ką norite.

Apmąstote malonumų ir jų pasekmių vertę ir prisiimate  atsakomybę už pasirinkimo veiksmą. Nekaltinkite įpročių. Tegul visi veiksmai būna sąmoningi, pilnutiniai ir su atsakomybės jausmu.

Ketvirta: Klausykite ką kalba intuicija. Daugeliui nepatinka atsakymai, todėl jie stengiasi ignoruoti ar negirdėti intuicijos balso.

Norint išgirsti sielos balsą, reikalingas atitinkamas pasiruošimas. Tam turi būti atlikti keturi reikalavimai:

Pirma: Laiko paskyrimas.

Antra: Aplinkos sukūrimas.

Trečia: Meditacija arba energijos sukūrimas.

Ketvirta: Vizijos sukūrimas.

Pirmajai sąlygai įgyvendinti reikia, kad jums niekas netrukdytų. Nei darbų, nei pašalinių garsų, nei kontakto su žmonėmis. Patogi pozicija ir atsijungimas nuo visų rūpesčių.

Antroji sąlyga – aplinka. Švari patalpa ar vietovė, kurioje skamba  rami muzika, vandens šnaresys ar paukščių balsai. Geras kvapas: gėlių, smilkalų, šviežios žolės ar ozono. Galima turėti pagrindinių žemės elementų  (Oras, vanduo, ugnis, žemė) simbolius ar šventus paveikslus, jei norite. Tam tiks žvakės, smilkalai, žvakidės, šventintas ar paprastas šaltinio vanduo, akmuo ar sauja žemės iš šventų vietovių. Rytų kryptis susijusi su vyriška energija ir oro elementu, reiškia ir su mintimis bei kūrybingumu. Galite medituoti ar melstis atsisukę rytų kryptimi. Rytų krypties simboliai – erelis, geltonos spalvos akmenys, kedro medžio smilkalai.

Pietų kryptis susijusi su vyriška energija ir ugnies ženklu, o taip pat su tikėjimu, pykčiu, apsauga ir aktyvumu. Jums padės rubinas ir raudonos spalvos mineralai, kadagio kvapo smilkalai.

Vakarų kryptis turi ryšį su moteriška energija ir vandens elementu. Malda ar meditacija šia kryptimi padeda savęs pažinimui, emocijoms, intuicijos vystymui, dešinio pusrutulio smegenų veiklai. Galima pasinaudoti simboliais kaip Žiniuonis, stiprioji meška, galima šalia savęs pasidėti perlus, koralus, kriaukles, mėlynos spalvos akmenis. Padės ir rožių, sandalmedžio, levandos smilkalai.

Šiaurės kryptis susijusi su moteriška energija ir su žemės elementu. Tai susiję su išmintimi, loginiu mąstymu, praktiškumu, moteriškumu, kairiojo pusrutulio smegenų veikla. Padeda  amuletai kaip Baltas jautis ar karvė, mineralai kaip agatas ir jaspis, obsidianas, kvarco kristalai ir visi juodos spalvos akmenys. Šalavijas indėnų gyvenime skaitomas stebuklingu augalu. Taigi džiovinto šalavijo smilkalų kvapas padės jums išvalyti dvasią,  apsaugos nuo piktų jėgų, suteiks dvasios stiprybės ir nusistatymo.

Trečios sąlygos įgyvendinimas prasideda nuo patogios pozicijos, atsipalaidavimo užmerkus akis ir kvėpavimo. Yra labai daug būdų, kaip teisingai kvėpuoti. Egipto civilizacijoje tam buvo skiriama labai daug dėmesio ir laiko. Jogos metodai ir medikų patarimai yra priimtini. Labai dažnai pasitaiko, kad žmonės, kurie turi įproti rūkyti yra paprasčiausiai neįvaldę teisingo kvėpavimo meno. Išmokus teisingai kvėpuoti, dažnai dingsta poreikis rūkyti. Norintiems išmokti teisingai kvėpuoti patariu  pasidomėti tam specialia literatūra, kuri yra prieinama visiems knygynuose. Čia paminėsiu tik keletą svarbesnių kvėpavimo būdų.

Atsipalaidavimo efektas:

Įkvėpimas    Užlaikymas     Iškvėpimas     Užlaikymas (sek.)

4                       1                     8                       4

4                       1                   12                       1

6                       1                   10                       1

6                       1                     8                       4

Subalansavimo metodas:

8                       1                    8                        1

6                       2                    6                        2

Energijos pakrovimo metodas:

6                      4                    6                         1

6                      6                    6                         1

Žemės ritmas sutampa su mėnulio fazėmis.

11 dienų – jaunatis ir priešpilnis. Galite kurti idėjas, norus. Didėjant mėnuliui augs ir jūsų norai bei galimybės.

3 dienos – pilnatis.  Idėjos ar noro manifestacija. Per pilnatį žmonių emocijos pasireiškia stipriausiai.

11 dienų – dylantis mėnulis ir delčia. Patartina atsikratyti tokiu mėnulio fazės laikotarpiu  tuo, kas Jūsų daugiau nebetenkina.  Galite atsikratyti žalingais įpročiais,  problemomis ar nerimu. Dylant mėnuliui, mažės jūsų pasipriešinimas ar esama problema.

4 dienas Mėnulio nematyti. Tai laikas apmąstymams, jėgų sukaupimui, naujų idėjų formavimui, energijos pasikrovimui,  etc.

Taigi kvėpuojant žemės ritmu, atitinkamą sekundžių skaičių įkvepiame ar iškvėpiame. Kvėpavimas yra energijų išraiška. Įkvėpiant pasipildome jin kūrybine energija. Užlaikymas – tai kūno aprūpinimas energija. Iškvėpiant  išreiškiama  jang vyriškoji energija. Tai mūsų  noras, tikslai ir viltys. Sekantis sulaikymas atlieka neutralizacijos vaidmenį. Taigi, jei norite  kurti kartu su žeme, panaudokite žemės ritmo kvėpavimo metodą:

Įkvėpimas      Sulaikymas      Iškvėpimas     Sulaikymas

11                     3                    11                    4

Tokį pratimą pakanka atlikti 3 – 4 minučių laikotarpyje. Sunkiems širdies ligoniams,  nepasitarus su gydytojų, daryti šį kvėpavimo pratimą nerekomenduojama.

Ketvirtoji sąlyga – vizijos sukūrimas.  Pradedant kvėpavimu, sukuriama minčių vizija. Tai gali būti idėjos simboliai, geros sveikatos įvaizdis, norimo tikslo įgyvendinimas vaizduotėje. Suteikiate idėjai spalvą. Įkvėpiate šviesą: baltą, auksinę, violetinę ir t.t.  Užpildote savo kūną, visus kitus nematomus savo kūnus, spinduliuojate ir t.t. Aš nedetalizuosiu  smulkmeniškai, tam yra atitinkama literatūra. Be to, kiekvieno individo kelias yra skirtingas. Vienas mėgsta garsiai išsakyti savo vizijas, kitas kuria simbolius, treti naudoja maldas, chantas ir t.t. Šitokie būdai ir meditacijos priartina sielą ir nematomąjį pasaulį.

Priėjome prie klausimo: Jei intuicija kalba, tai būtent, – KAS KALBA per ją?

Share this article
FB video