EMN - Enlightenment Media News - Benevolent News Presented With Love

Cart

Kūčių patiekalų gaminimo popietė su šefe Rūta Paulauskiene

Šeštadienį, 2021 m. Gruodžio 4 dieną, lietuvių bendruomenė Niujorke pakvietė visus besidominčius lietuvių  tradiciniais valgiais į Kūčių patiekalų gaminimo popietę su šefe Rūta Paulauskiene, LR Ambasadoriaus prie Jungtinių Tautų žmona. Rūta pristatė 12 patiekalų receptų, nuo užkandžių iki desertų, kuriuos lietuviai tradiciškai gamina Kūčių vakarienei, tačiau nežymiai juos pakeitus.
Rūtos Paulauskienės Kūčių vakarienės meniu:
1. Silkė su cinamonu, razinomis bei raudonais svogūnais
2. Saldžiarūgščiai marinuota baltos žuvies filė 

 

3. “Wafu” morkų pagardas su sūdyta lašiša
4. Krevečių mišrainė
5. Žuvies spurgytės
6. Lašišos, avokadų salotos su aguonų padažu
7. Burokų humusas
8. Persiška balta mišrainė
9. Baltos duonos pynė
10. Kučiukai
11. Kisielius (vynas ir vanduo)
12. Polentos pyragas
Daugiau renginio nuotraukų:
Daugiau apie Rūtą Paulauskienę jos pačios žodžiais:
Esu Rūta, šiuo metu besidžiaugianti kosmopolitiškuoju Niujorku, bet širdyje labai branginanti ir Vilnių, kuriame gyveno ir dirbo jau trys mano šeimos kartos. Esu verslo profesionalė, turinti du – medicinos ir ekonominį – išsilavinimus. Daugiau nei penkiolika metų dirbau garsiose tarptautinėse maisto bei farmacijos kompanijose „Nestle” bei „Abbot“. Su vyru diplomatu keliavau ir dirbau Strasbūre, Niujorke, Vienoje ir Ženevoje. Gyvenant tokį judrų gyvenimą turi surasti tai kas tau tikrai svarbu ir šią veiklą galėsi išsaugoti ir nuolatinių ilgų išvykų metu. Tai nebuvo labai sunku. Mano daugiakultūrėje šeimoje gero maisto gaminimas – užkoduotas kartų DNR. Dešimtmečius puoselėtos šeimos tradicijos sekmadieniais susirinkti už pietų stalo reikalavo rimtų gaminimo įgūdžių nustebinti artimiausius. Diplomatinės vakarienės su vyro kolegomis ir jų žmonomis, kurių metu sukuri jaukumą ir pasitikėjimą, buvo naujas ir rimtas iššūkis. Vien protokolas ir serviravimas verčia įsitempti, o dar kiti, sudėtingi įvairių šalių ir kultūrų gastro diplomatijos standartai.. Labai pravertė ne tik šeimoje įgytos žinios, bet ir nuolatinis domėjimasis, dešimtys perskaitytų kulinarinių knygų, šimtai kulinarinių laidų ir … nesuskaičiuojama galybė eksperimentų gaminant. Šie įgūdžiai ir smalsumas neliko nepastebėti – privačių pamokų sutiko duoti ir vienas žymiausių Islandijos salų virtuvės šefas Fridrikas Sigurdssonas, ne kartą ruošęs Islandijos profesionales kulinarų komandas prestižiniems tarptautiniams “Bocous” konkursams ar gaminęs vakarienes Islandiją lankantiems valstybių vadovams. Daug kartų teko jam asistuoti ir Islandijos misijos priėmimuose Ženevoje. Norint įvaldyti ir prancūziškos konditerijos paslaptis – dalyvavau ir profesionaliuose garsaus prancūzų konditerio Olivier Bajar kursuose.
2016-ais sugrįžus iš Ženevos į Lietuvą nusprendžiau savo svajonę kurti gastronomines patirtis paversti verslu. Nebuvo lengva – profesinių įgūdžių pakako, bet vėl reikėjo mokytis kartu ir daug dirbant. Restorano veiklos organizacijos ir tuo pačiu Viduržiemio jūros virtuvės subtilybių mokiausi pas Londone garsų kulinarą Ottolenghi, kartu dirbdama viename iš jo restoranų Londone. Būdama didelė jo gerbėja dalį jo receptų perkeliu ir į dabartinį savo meniu. Dabartinė mano maitinimo įmonė „Ruta & RutaCuisine“ gali patiekti išskirtinę vakarienę jums dviems arba reprezentacinį renginį 120 žmonių. Visada superku maisto produktus ir gaminu patiekalus pati, remiama savo padėjėjų komandos. Didžiulė garbė ir atsakomybė buvo ilgą laiką dirbti su sostinės privačiu Vilniaus klubu, kurio nariai – žymūs Lietuvos verslininkai, politikai, menininkai bei visuomenės veikėjai. Čia itin praverčia diplomatinėje aplinkoje įgytos tarptautinio protokolo žinios. Vienas iš maloniausių įvertinimu – šilti ir nuoširdūs Lietuvos Prezidento J.E. Valdo Adamkaus bei Pirmosios Ponios Almos Adamkienės komplimentai visada pasakomi po jų išskirtinių svečių vakarienių ar pietų. Šiuo metu jau kuriu ir savo receptus, kuriuos publikuoja ar savo laidose panaudoja “Beatos virtuvė” bei maisto blogerė Nida”
Susisiekite su Rūta – Ruta &RutaCuisine,  rutacuisine@gmail.com
Informacijos šaltinis – LR Bendruomenės Niujorke informacija, nuotraukos JB Gattini
Share this article
FB video