EMN - Enlightenment Media News - Benevolent News Presented With Love

Cart

Lietuvos Nepriklausomybės 101-ų Metinių Pokylis ir Kovo 11-os minėjimas Niujorke

Niujorkas, sekmadienis, 2019 m. kovo 10d.  Kaip visada, Niujorko Lietuvių bendruomenės valdyba pasistengė, kad Lietuvos Nepriklausomybės paskelbimo 101-os metinės  ir  Lietuvos valstybės atkūrimo  29-os metinės būtų paminėtos iškilmingai, gražioje aplinkoje.

Šį kartą buvo pasirinktas “Giando on the Water” restoranas Brukline, su nepaprasto grožio vaizdu į Rytų upę ir net į tris žymiausius Niujorko tiltus. Tokio įspūdingo vaizdo nesugebėjo sugadinti net visą dieną pylęs lietus, prisidėjęs prie šiek tiek nostalgiškos pokylio atmosferos sukūrimo.

Gausiai susirinkusius Niujorko lietuvius ir svečius pasveikino LR Generalinio konsulato Niujorke vadovė Gitana Skripkaitė, kuri perskaitė ir LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimą Kovo 11-osios proga, bei Niujorko lietuvių bendruomenės valdybos lyderės, pagrindinės renginio organizatorės – Gintarė Bukauskienė, Laima-Šileikytė-Hood ir Rasa Sprindys. Iškilmingus pietus palaimino kunigas Volertas.

Pokylis be šventinio torto – ne pokylis. Garbė atpjauti pirmą torto gabalėlį atiteko Kazimierui Butkui, kuriam 2018-ų metų liepos 8 dieną sukako 100-as metų. Jis – ne tik Lietuvos patriotas, buvęs nepriklausomos Lietuvos kariuomenės savanoris, bet ir šmaikštus poetas, turintis fenomenalią atmintį. Kazimieras, kartu su (šiek tiek jaunesne) elegantiška žmona Sofija, gimusia simbolišką Kovo-11-ą, Niujorko lietuvių pasididžiavimas. Ši unikali pora – puikus priminimas visiems, kad aktyvus ir turiningas gyvenimas nesibaigia, sukakus 100-ui metų.

Paruošė Jūratė Gattini

Nuotraukos – J. Gattini

Share this article
FB video