EMN - Enlightenment Media News - Benevolent News Presented With Love

Cart

LR Prezidentė dalyvauja JT Generalinės Asamblėjos 73-osios sesijos bendruosiuose debatuose

Ketvirtadienis, 2018m. Rugsėjo 27d., Niujorkas. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvauja Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos 73-ios sesijos debatuose. Sakydama metinę kalbą Jungtinių Tautų (JT) Generalinėje Asamblėjoje, šalies vadovė atkreipė pasaulio dėmesį į Jungtinių Tautų ir kitų tarptautinių organizacijų problemas vykdant joms patikėtą misiją. Pasak prezidentės, tarptautinės organizacijos “turi būti pritaikytos naujoms realijoms ir laikmečio iššūkiams”.

Šalies vadovė taip pat atkreipė dėmesį į stiprėjančio populizmo ir izoliavimosi keliamus pavojus.

„Negalime leisti, kad nacionalizmą ir susiskaldymą palaikantys balsai laimėtų prieš dialogą ir bendradarbiavimą. Siekiant įveikti visus pagrindinius iššūkius, nėra jokios kitos alternatyvos, tik dirbti kartu“, – pabrėžė Prezidentė.

Pasak šalies vadovės, iki šiol pasaulis buvo pernelyg tylus, pasyvus ir abejingas, todėl privalome pripažinti, kad mes, valstybės narės, turime galią ir išteklių suteikti Jungtinėms Tautoms galimybę kovoti už laisvę, lygybę ir žmogiškumą. Prezidentės teigimu, visi mes ir esame Jungtinės Tautos, todėl turime prisiimti atsakomybę už savo ateitį ir suteikti galių Jungtinėms Tautoms imtis veiksmų.

Informacijos šaltinis – Prezidentės spaudos tarnyba
Nuotrauka – Roberto Dačkaus
Share this article
FB video