EMN - Enlightenment Media News - Benevolent News Presented With Love

Cart

Katedros aikštėje iškilmingai įžiebta Vilniaus Kalėdų eglė

Vilnius, Penktadienis, 2023 metų gruodžio 1d. Penktadienio vakarą pagrindinėje sostinės Katedros aikštėje iškilmingai įžiebta Vilniaus Kalėdų eglė. Šiemet puoštas natūralus spygliuotis medis, kurį miestui padovanojo jo gyventojai. Eglės papėdėje taip pat įrengta didžiulių aukso spalvos dovanų kompozicija ir speciali apžvalgos aikštelė, kuri leis eglutę apžiūrėti iš arčiau.

„Kalėdinė eglutė nuo seno kvietė žmones burtis ir skirti vieni kitiems taip trūkstamo laiko bendravimui. Šiuo šventiniu laikotarpiu Vilnius kviečia dovanoti vienas kitam tai, ko nenupirksi už jokius pinigus: dėmesį, pokalbius, bendrystę, susitikimus su artimaisiais, palaikymą ir dėkingumą. Tai didžiausi Kalėdiniai stebuklai“, – susirinkusius į Kalėdų eglės įžiebimo renginį sveikino Vilniaus meras Valdas Benkunskas su žmona Vismantė Benkunskienė.

Sostinės meras linkėjo vilniečiams labiau atsigręžti vieniems į kitus: „Šiemet kviečiame šventes pasitikti ne tik prie centrinės miesto eglės, bet ir susitikti su kaimynais prie seniūnijose įžiebtų eglučių. Po gyvenamuosius rajonus keliaujantis šventinis autobusiukas kvies susitikti kaimynystėje, pabendrauti, padėkoti vieni kitiems mėgaujantis šilta arbata ir skanėstais.“

Vilnius.lt informacija

Sauliaus Žiūros nuotrauka

Share this article
FB video