EMN - Enlightenment Media News - Benevolent News Presented With Love

Cart

Ajurveda. Šalto spaudimo aliejai

Natūralūs aliejai – tūkstančius metų naudoti kaip puiki odos priežiūros priemonė. Jie maitina odą, nes jų sudėtyje yra daug įvairių vertingų veikliųjų medžiagų, turinčių gydomųjų savybių.

AVOKADO aliejus – labai tirštas, todėl maišomas su kitais aliejais. Gerai ir giliai įsigeria į odą, nepalieka riebalų. Dėl puikių maitinamųjų savybių idealiai tinka sausai, dirgliai, vystančiai odai. Avokadų aliejus spaudžiamas iš avokadų vaisių. Šis atogrąžų medis kildinamas iš Pietų Amerikos. Jo vaisiai palyginti turtingi riebalų ir vitaminų – A, D ir E, pantoteno rūgščių bei kitų B grupės vitaminų ir lecitinų.

Avokadų aliejus – ideali sausos odos priežiūros priemonė. Iš jo oda pasisavina daugybę maisto medžiagų, juo tinka tepti ir jautrią odą. Be to, veikia raminamai, apsaugo odą nuo ankstyvo raukšlėjimosi.

Avokadų aliejus stiprina suvokimo sugebėjimą, skatina nuojautą.

VYNUOGIŲ KAULIUKŲ – pats rūgščiausias iš visų aliejų rūšių.

SAULĖGRĄŽŲ – idealus masažui. Lengva tekstūra, daug vitaminų. Ypač tinka riebiai odai.

KAMPARO – padeda esant bronchitui, reumatui, patempimams, egzemai, odos bėrimams. Vartojamas į vidų mažomis dozėmis nutraukia vėmimą, aktyvina skrandžio veiklą, gerina tulžies sekreciją, varo kirmėles.

KUKURŪZŲ – gerai maitina ir regeneruoja odą dėl didelio A ir E vitaminų kiekio.

GRAIKINIŲ ar MIŠKO RIEŠUTŲ – tinka visiems odos tipams. Tik šalto spaudimo!

DAIGINTŲ KVIEČIŲ – labai turtingas vitaminų A, D, E, lecitino, enzimų, linolio rūgšties. Regeneruoja, stiprina, lygina odą. Ypač tinkamas senstančiai, sausai odai. Nudegimams, randams, egzemai gydyti. Puikus konservantas. Kartais sukelia odos alergiją.

ERŠKĖČIO SĖKLŲ – labai turtingas nesočiųjų riebiųjų rūgščių (linolio, linoleninės). Puikiai maitina, lygina, regeneruoja odą. Tinka sausai, trūkinėjančiai, vystančiai odai, randams gydyti.

KANAPIŲ – labai turtingas nesočiųjų riebiųjų rūgščių. Tinkamas visiems odos tipams. Apsaugo odos ląsteles nuo drėgmės netekimo.

MOLIŪGŲ SĖKLŲ – padeda nuo nemigos, nerimo būsenų, karščiuojant, susilpnėjus atminčiai. Jauninantis efektas. Vartojant į vidų mažina cinko trūkumą organizme, varo šlapimą ir kirmėles.

SIMONDSIJŲ (JOJOBOS) – ypač gerai prasiskverbia į odą, išsaugo ir reguliuoja jos drėgmę, turtingas vitamino E. Tinka įvairiems odos tipams, veido ir kaklo priežiūrai. Labai gerai dera su eteriniais aliejais. Šis aliejus iš tikrųjų yra skystas vaškas, išgaunamas iš Meksikos dykumose augančio bukmedžio (Simmondsia chinensis). Simondsiją indėnai jau seniai naudojo odos ligoms gydyti. Atšaldytas kietėja, pašildžius greitai suskystėja.

Simondsijų aliejus drėkina odą, praturtina ją tausojančiais vitaminais, malšina uždegimus. Tinka bet kokiai odai prižiūrėti, tausoja ją, maitina, mažina jautrumą. Sausą odą natūraliai drėkina, ji darosi elastinga.

Aliejus švelniai balansuoja 7-osios čakros energiją.

MEDETKŲ –  gaunamas iš medetkų žiedų. Šis vertingas vaistinis augalas paplitęs visoje Europoje. Be kitų naudingų medžiagų, jame yra daug karotino.

Medetkų aliejus malšina odos uždegimus, saulės nudegimus, raumenų ir nugaros skausmus, spartina gijimą. Tinka ir jautriai odai.

Medetkų aliejus stiprina įžvalgas ir saviraišką.

Praktiniai patarimai

Patartume rinktis tik geros kokybės bei natūralų aliejų, išgaunamą šaltuoju presavimo būdu iš ekologiškai auginamų augalų. Laikykite jį tamsioje vėsioje vietoje. Per ilgai laikomo aliejaus kokybė pablogėja.

Ruošdamos pasirinkto kūno aliejaus ir eterinių aliejų mišinį, kitam kartui palikite kuo mažesnį kiekį. Geriausia supilkite aliejų į ne didesnį nei 50 ml tamsaus stiklo buteliuką, įlašinkite 10-20 lašų eterinio aliejaus. Šį mišinį stenkitės sunaudoti per 2-3 savaites.

Kaip papildoma priemonė įvairiausiems negalavimams gydyti gali būti ir aliejaus spalva. Priklausomai nuo indo, kuriame laikomas, spalvos aliejus įgauna įvairių gydomųjų savybių. Žalia spalva gerai tinka fiziniam pasveikimui, ypač naudingas esant vatosnegalavimams. Jei nėra galimybės parinkti reikiamos spalvos indo, tai jį gali pakeisti permatomas flakonas, apvyniotas permatomu atitinkamos spalvos popieriumi.

Dr. Aleta Chomičenkienė,

orientalistė

Informacijos šaltinis – http://www.vlmedicina.lt/

 

Share this article
FB video