EMN - Enlightenment Media News - Benevolent News Presented With Love

Cart

LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė kviečia rinktis Lietuvą

Vilnius, 2017 m. rugpjūčio 22d. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė drauge su Jurgio Didžiulio projektu „ToBeLT“ ir iš užsienio parvykusiais žmonėmis paskelbė iniciatyvos „Rinkis Lietuvą“ pradžią.

Jos metu Prezidentė “ypatingą dėmesį skirs grįžusiems, grįžtantiems ir savo ateitį mūsų šalyje jau kuriantiems žmonėms. Šalies vadovė susitiks su Lietuvoje jau gyvenančiais emigrantais, lankysis jų įkurtose verslo įmonėse, inicijuos priemones sugrįžusiųjų integracijai stiprinti ir dės pastangas šalinti biurokratines kliūtis”.
Šalies vadovė su renginio svečiais Valstybės pažinimo centre aptarė pagrindines problemas, su kuriomis susiduria grįžusieji. Susitikimo dalyviai didžiausiais sunkumais laiko “ne tik ekonomines sąlygas, bet ir biurokratinius trukdžius, informacijos apie reintegraciją į Lietuvos visuomenę trūkumą, neigiamą visų piliečių požiūrį į sugrįžusiuosius”.

Pasak prezidentės, “viena svarbiausių ketinimo grįžti priežasčių – gerėjančios sąlygos ir didėjanti darbo vietų pasiūla. Laisvų darbo vietų skaičius pastaraisiais metais sparčiai augo, o vien tik per šiuos metus yra numatyta sukurti per 25 tūkst. naujų”.

Skaitykite visą spaudos pranešimą  – Spaudos pranešimas

Informacijos šaltinis ir nuotrauka – Prezidentės spaudos tarnyba – https://www.lrp.lt
Share this article
FB video