EMN - Enlightenment Media News - Benevolent News Presented With Love

Cart

Susitikimas su Vilniaus Universiteto rektoriumi ir “Vilniaus klubo” nariais

Pirmadienis, 2017 m. Spalio 2 diena. LR Generaliniame konsulate Niujorke įvyko susitikimas su Vilniaus Universiteto rektoriumi prof. Artūru Žukausku ir prestižinio “Vilniaus klubo” nariais.

Pastaruoju metu Vilniaus universiteto (VU) reputacija pakilo į naujas aukštumas – prestižiniame pasaulio universitetų reitinge „QS World University Rankings 2018″  VU pakilo net per 80 pozicijų ir užėmė 401-410 vietą iš 26 tūkst. pasaulio universitetų pagal akademinę reputaciją bei 240 vietą pagal šalies ir užsienio darbdavių vertinimus. Šiuo metu Vilniaus universitetas – tarp 1.5% geriausių pasaulyje.

Universiteto rektorius prof. Artūras Žukauskas pasidžiaugė  universiteto laimėjimais bei pasidalino mintimis apie ateitį:

“Vilniaus universitetas turi didelę idėją”, kalbėjo profesorius,  “- stoti į vieną gretą su pirmaujančiais Europos ir pasaulio universitetais. Tai yra būtina mūsų šaliai, kuri patiria daugybę iššūkių… Svarbiausi iššūkiai yra būtent švietimo srityje….  Juk tik per švietimą /edukaciją yra pasiekiamas šalies klestėjimas… “.

“Kad tapti pasaulinio lygio universitetu, mums reikia dviejų dalykų – “, pabrėžė rektorius, ” mums reikia turėti daugiau draugų ir daugiau pinigų”…

“Amerikoje mes išmokome “fund raising”, juokavo profesorius, ir “friend raising”.

Konsulato svečiai susipažino ir su “Vilniaus klubu”, kuris vienija verslo, politikos ir kultūros srityje pasižymėjusius vilniečius. Net 15 klubo narių atvyko į konsulato renginį ir papasakojo apie savo veiklą.

Renginyje dalyvavo ir Baltijos – Amerikos Pramonės rūmų atstovai.

Paruošė Jūratė Gattini

J. Gattini nuotraukos

Share this article
FB video