EMN - Enlightenment Media News - Benevolent News Presented With Love

Cart

Rūtos Banionytės, “Šokoladas Sielai” Įkūrėjos, Puikus Straipsnis Apie Veido Odos Priežiūrą (1)

[atviras straipsnis] Moteriai, kuri nori atsikratyti SPUOGŲ, bei nemalonių POODINIŲ iškilimų… tačiau nežino nuo ko pradėti

Mieloji, jeigu nori atsikratyti spuogų, bei nemalonių poodinių iškilimų, tačiau nežinai nuo ko pradėti, tai bus vienas svarbiausių straipsnių, kokį tik gali skaityti. Aptarsime 5 svarbiausius dalykus, kuriuos turėtum išbandyti, jei nori turėti gražią, lygią ir skaisčią odą!

Atkleisiu tau savo atradimus ir paslaptis, kurios man padėjo nukeliauti iš spuogais bei inkštirais nusėtos odos iki svajonių atspindžio veidrodyje.

Nesu iš tų žmonių, kurie natūraliai turi labai gražią odą – man dėl savo odos teko pavargti, pakentėti, prarasti pasitikėjimą savimi, o tada žinių ir kantrybės pagalba pasiekti trokštamo rezultato.

Tiesą sakant, aš niekada negalėjau net svajoti, kad rašysiu jums šitą straipsnį. Mano oda buvo tokia košmariška, kad aš vien pamačiusi savo atvaizdą veidrodyje apsipildavau ašaromis.

Į visus pasimatymus eidavau vakare, kad vaikinas nepastebėtų mano spuoguotos, inkštiruotos ir pavargusios odos, slėpdavau ją po storu makiažo sluoksniu ir nevalydavau savo makiažo veidrodėlių tam, kad nepravirkčiau ryte į juos pasižiūrėjus.


Kalbėdama su žmonėmis laikydavausi kaip galima didesnio atstumo, kad jie nematytų, kas vyksta su mano veidu.

Negalėdavau susikaupti bendraudama, nes man atrodydavo, kad kitas žmogus bjaurisi ant mano veido esančiais spuogais ir mažais žirneliais, kurie slėpėsi giliai po oda ir buvo nusėję mano žandus bei kaktą.

Daug metų nekenčiau merginų su lygia oda, ypač kai paklausdavau jų, kaip joms pavyksta išlaikyti ją gražią, išgirsdavau atsakymus, kurie mane visiškai sužlugdydavo, pvz., naudoju tik alyvuogių aliejų, nedarau nieko ir t. t.

Mano vonios spintelės buvo prigrūstos kremukų, tepaliukų, antibiotikų ir kitų priemonių spuogams džiovinti. Virtuvės spintelėse buvo prikištos vitaminų ir mineralinių medžiagų, kurie mane daug kartų nuvylė ir ištuštino mano piniginę.

Kiekvieną kartą pasimaudavau ant naujų produktų ir reklaminių pažadų, po kurių į mano gausų veido priežiūros rinkinį atkeliaudavo dar vienas netrukus mane nuvilsiantis produktas.

Dermatologai ir kosmetologai skėsčiodavo rankomis ir siūlydavo veido valymus, išrašydavo man vis naujas receptines ir nereceptines priemones, kurios, mano didžiam nusivylimui, beveik neduodavo rezultatų.

Tuo metu gyvenau Los Andžele, tai specialistų ir priemonių buvo begalės. Visi siūlė pasitikėti ir apsišarvuoti kantrybe. Laikas bėgo, o rezultatų nebuvo.

Kartasi oda tik pablogėdavo, bet tada situacijai buvo užklijuojama kokia nors banali etiketė: „Tavo oda valosi, Rūta. Pamatysi, pagerės, tik turėk kantrybės (ir pinigų).“ Laikas bėgo, o aš buvau nusivylusi ir pavargusi.

Vienintelis geras su oda susijęs sprendimas buvo pačiai stoti į kosmetologijos ir grožio mokyklą Los Andžele ir išsiaiškinti, kas vyksta.

Mūsų pagrindinė mokytoja buvo sena tailandietė. Jos dėka mano galvoje ėmė formuotis teisingas supratimas apie odą ir jos priežiūrą.

Vėliau lankiausi daugybėje odos priežiūros seminarų. Išmaišiau pusę Kalifornijos. Turiu pripažinti, kad didesnė dalis surinktų žinių buvo bereikalingos ir mane nuolatos suklaidindavo.

Vis dėlto praėjus kokiems 5 metams, aš pradėjau atskirti grūdus nuo pelų ir mano oda pradėjo sparčiai gerėti.

Toliau tau labai paprasta buitine kalba papasakosiu, kokių konkrečių žingsnių reikėjo imtis, norint visam laikui atsikratyti spuogų, poodinių darinių ir įvairių inkštirų.

Niekada netikėk, kai kas nors tau sakys, kad tavo situacija sudėtinga ir tau reikia daug brangių procedūrų bei ypatingų priemonių. Tai netiesa.

Šiame straipsnyje mes kalbėsime, nuo ko pradėti kovą su spuogais ir po oda esančiais burbuliukais, vėliau pasidalysiu, kaip spręsti kitas su oda susijusias problemas, išsamiai pasidalysiu, kaip pašalinti raudonas dėmeles, randelius, pigmentaciją ir kitus panašius dalykus.

Ateinančiuose straipsniuose mokysimės, kaip išvengti raukšlių ir sugrąžinti tonusą bei skaistumą.

–1 ŽINGSNIS–

Pirmas žingsnis yra štai koks. Pažadėk sau, kad pasistengsi laikytis mano patarimų ir prisiimsi atsakomybę už savo odos būklę. Tada prašysiu tavęs kaip galima mažiau „varyti“ ant savo odos, nes tavo oda girdi, ką apie ją galvoja tavo protas.

Kai aš pradėjau savo kelionę į gerą odą, susitvarkiau visą apšvietimą namuose, kad jis manęs nekankintų. Įsisukau vonioje ir koridoriuje švelnią gelsvą lemputę, nes tokiame apšvietime man ji atrodė kur kas gražesnė.

Niekada nenustosiu kartoti, kad mūsų kūnas ir oda keliauja paskui mūsų mintis, todėl šio žingsnio ignoruoti tikrai neverta.

Hm, vos nepamiršau. Būtų puiku, jei nustotum kartoti nusibodusią mantrą „aš jau išbandžiau viską“. Geriau jau nusiteik pozityviai ir pradėk aistringą kelionę į gražesnę odą. Ilgai laukti nereikės.

Tavo gerėjanti oda bus tau pati stipriausia motyvacija. Tiesiog pradžioje reikia šiek tiek pastangų ir užsidegimo tam, kad pakeistum susidariusią situaciją. Tavo oda yra tavo įpročių rezultatas, ir mums teks šiek tiek padirbėti, kad juos pakeisti.

–2 ŽINGSNIS–

Maistas. Šitas žingsnis tau gali nepatikti, bet jo išvengti neįmanoma.

Tu negali valgyti Š ir tikėtis, kad tavo oda atrodys gerai. Aš nesiūlau tau atsisakyti mėgstamų varškės sūrėlių ar pyragėlio su drauge, bet atkreipti dėmesį į mitybą yra privalu.

✓ Aš valgau labai mažai bandelių, makaronų, cukraus ir pieno produktų. Prie rytinės kiaušinienės suvalgau tik mažą gabalėlį duonos ir pusę avokado ar kitų daržovių.

✓ Prie kavos sučiulpiu vieną saldainį arba suvalgau nedidelį „macarons’ą“.

✓ Pirmoje dienos dalyje valgau vaisius arba geriu sultis, vėliau nieko saldaus į burną nededu, nes cukrus, esantis saldžiuose vaisiuose, nusėda ant mano šlaunų ir išbalansuoja hormonus.

✓ Pietums renkuosi kokybišką baltymą (vištieną arba žuvį), kartu suvalgau keletą troškintų ar žalių daržovių. Vakare valgau nedaug. Užkandžiams renkuosi riešutus, vieną kitą traputį, morkas ir kitas daržoves.

✓ Šaldytuve visada turiu humuso, vištienos gabaliukų ar kitų odai ir kūnui draugiškų užkandžių. Jeigu tave domina mityba, esu paruošusi išsamų kursą, į kurį sudėjau viską, ką žinau apie maistą. Instagrame ir jutube dalijuosi savo grožio maistu ir mėgstamiausiais kokteiliais.

Tai jokiu būdu nereiškia, kad aš save varžau ar skriaudžiu. Aš žinau, kaip noriu, kad atrodytų mano kūnas ir oda, tad su džiaugsmu duodu jiems puikių statybinių medžiagų.

Porą kartų per savaitę valgau kugelį, cepelinus ir visus kitus lietuviškus patiekalus, kurie man kelia džiaugsmą. Labai mėgstu tinginį ir šakotį, bet jų mano savaitinėje mityboje yra tik 20 procentų.

Visas kitas maistas yra švarus ir kokybiškas. Tai yra kaina, kurią aš moku už gražią bei lygią odą, sveiką kūną ir gerą savijautą.

–3 ŽINGSNIS–

Naudoju tik veiksmingus produktus.

Reklama mums siūlo labai daug įvairių produktų, kurie yra visai nevertingi ir dažnai kainuoja gana daug. Vis dėlto jeigu įsigilintum, suprastum, kad iki šiol odos priežiūros rinkoje yra vos keli veiksmingi produktai.

–A– Tai – odos nesausinantys plovikliai.

Apie ploviklius parašysiu atskirą straipsnį, bet galiu tau drąsiai teigti, kad visi plovikliai, kurie iki džiurgždėjimo nuplauna mūsų odą, yra blogi.

Pradžioje gali susidaryti įspūdis, kad jie veikia, bet iš tiesų, mūsų išsausinta oda ima gaminti daugiau sebumo ir poros dar labiau kemšasi. Mano pastarųjų dvejų metų atradimas yra „CeraVe“ ploviklis, kurį užsisakinėju iš angliško puslapio „Cult Beauty“.

Išsamesnį video, kaip aš valau savo veido odą, rasi mūsų jutubo kanale: https://youtu.be/jrRjYl9YCys

–B– Kitas puikus produktas yra rūgštys.

Jeigu tave vargina spuogai ir poodiniai burbuliukai, reiškia, kad tavo oda negali nusimesti negyvų ląstelių ir poroje kaupiasi sebumas.

Aš įsivaizduoju savo porą kaip mažytį vamzdelį, ant kurio yra dangtelis, saugantis mus nuo infekcijų ir kitų negerų medžiagų, kurios gali patekti į mūsų kraują. Nuo neteisingos priežiūros, streso ir nešvarios mitybos oda praranda vaikystėje turėtą funkciją nusimesti negyvas ląsteles.

Ji nekvėpuoja. Poros vamzdelį ima dengti daugybe senų „dangtelių“. Kartais tie „dangeliai“ kartu su nešvarumais papuola į porą. Pora plečiasi, kyla infekcija ir susiformuoja spuogas. Arba dar prasčiau. Sebumas ima virsti dar keistesne ir kietesne mase, kurią mes vadiname poodiniais burbuliukais arka inkštirais.

Rūgštys yra vienas iš nedaugelio produktų rinkoje, kuris padeda atsikratyti negyvų ląstelių (arba, parasčiau tariant, „nukelia“ nuo mūsų poros vamzdelio „dangtelį“ ir ji vėl gali kvėpuoti. Ten, kur yra deguonis, prasideda gijimas.

-Viena mano pamėgtų rūgščių yra iš „Ordinary“ firmos (AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution – 30ml).

-Firma „Oda“ (ODA aktyvusis prausiklis su glikolio rūgštimi 7%).

Taip pat turi keletą neblogų rūgštinių ploviklių. „Cult Beauty“ pardavinėja puikų rūgštinį toniką (Pixi Glow tonic), kuris itin tinka su rūgštimis susipažįstančioms merginoms. Spuogams labai nepatinka įvairūs AHA ir BHA rūgščių mišinukai.

–C– Toliau pakalbėkime apie odos drėkinimą ir serumus.

Hialurono serumai, antioksidantų mišinukai visada veikia tobulai, puikiai papildydami odą drėgme, vitaminais ir antioksidantais. Tik drėgna ir subalansuota oda gali gerai funkcionuoti ir kvėpuoti.

Į drėkinamąjį kremą taip pat nesiūlau investuoti. Jame yra vos keletas veiklių ir mums reikalingų medžiagų. Visa kita yra tik reklama, kad produktas būtų įdomesnis ir brangesnis.

Firma „Ordinary“ puikiai įrodė, kad tam, jog produktas būtų efektyvus, jis neturi būti brangus. Pakanka to, kad jame yra aktyviųjų medžiagų.

Man patinka CeraVe bei La Roche-Posay kremai. Jeigu tavo oda linkusi kimštis, siūlau vengti sudėtingų, kvapais ar eteriniais aliejais praturtintų produktų, nes jie erzina odą. Taip pat nerekomenduoju natūralių aliejų ir sviestų, nes jie man jokių rezultatų nedavė. Palikime juos toms, kurios jau turi gražią odą ir ant jos gali tepti bet ką.

–4 ŽINGSNIS–

Dabar, kai susitvarkėme su priemonėmis, pakalbėkime apie limfotaką ir kraujotaką. Jų negalima ignoruoti.

Po mūsų oda teka limfa, kuri atlieka valantį darbą. Jeigu ji užsistovi, gero rezultato nesitikėk. Kitaip sakant, jeigu po tavo oda yra pelkė, tai skaistumo ir švaros nebus.

Mūsų rankos gali labai daug, bet kartais tvarkantis su odos problemomis reikia pagalbos. Aš nemėgstu sudėtingų procedūrų ir brangių masažų. Aš tikiu, kad geriausia, ką galime, padaryti dėl savo odos, tai tinkamai prižiūrėti ją dieną iš dienos.

Todėl limfai ir kraujotakai prajudinti kasdien naudoju Nefritinį veido volelį, kurių mes VĖL TURIME „Šokolade sielai“ (ilgą laiką buvo išparduota).

Neabejotai geriausias produktas ir įrankis, prie kurio aš esu prisilietusi.

Šiais laikais yra labai daug įvairių masažuoklių, bet jie gana komplikuoti. Ant savo odos aš naudoju tik laiko patikrintas priemones. Nefritiniai voleliai yra atkeliavę iš senovės Kinijos ir iš tiesų daro stebuklus.

Victoria Beckham, Gwyneth Paltrow, Kim Kardashian, Daisy Lowe, Alicia Keys yra pripažintos fanės!

Net VOGUE žurnalas rašė, kad „ši iš senovės Kinijos atkeliavusi odos priežiūros priemonė atpalaiduoja, stangrina ir nuramina veidą vos per kelias sekundes“.

Plačiau apie Nefritinį veido volelį rasi čia.

Švelnus masažas išjudina limfą, suaktyvina kraujotaką, kurios pagalba į odą ima plūsti kraujas, o kartu su juo – jai naudingos ir reikalingos medžiagos.

–5 ŽINGSNIS–

Tinkama kosmetika.

Dabar rinkoje yra daug įvairių makiažo pagrindų ir maskuolių. Deja, dauguma jų užkemša poras ir pagilina problemą.

Kasdienai aš naudoju tik kruopščiai atrinktus makiažo pagrindus (It cosmetics Your skin but better CC cream, Amarte Natural Finish BB cream), kurie drėkina ir maitina odą, kartu apsaugodami ją nuo saulės.

Šie makiažo pagrindai dažnai atrodo prasčiau negu kiti, bet galiu garantuoti, kad verta išbandyti. Aš kasdien dažausi ir galiu tau garantuoti, kad geras makiažo pagrindas neužkemša odos. Pati pastebėjau, kad vos tik pradedu naudoti stiprias bazes, primerius ir t. t., oda užsikemša ir joje ima formuotis spuogai.

Pasakysiu dar parasčiau. Prastas maistas, gryno oro trūkumas, užsistovėjusi limfa, neteisinga odos priežiūra ir makiažo pagrindai susilpnina odos funkcijas ir ji neturi jėgų susitvarkyti su situacija.

Jeigu mes jai nepadėsime, nieko gero nebus ir gražios odos tikėtis neverta. Šiame straipsnyje yra viskas, ko tau reikia, kad tu turėtum gražią odą ir būtum pakeliui į savo svajonės išsipildymą.

Mano svajonė buvo graži lygi oda, kurios nereikėtų slėpti.

Kad rašysiu tokius straipsnius, nedrįsau net svajoti. Bet mano užsispyrimas ir žinios man davė puikius rezultatus. Šį straipsnį rašau tau su didele meile ir supratimu.

Nesu gydytoja, tiesiog dalijuosi savo sukauptomis žiniomis ir patirtimi. Aš žinau, ką reiškia kentėti ir nemylėti savęs turbūt daugiau nei dauguma mano sutiktų žmonių.

Viskas įmanoma, nepasiduok.

Aš iš visos širdies noriu tave uždegti ir įtikinti, kad ir tu gali džiaugtis lygia ir skaisčia oda. Vien tai, kad perskaitei tokį ilgą straipsnį, rodo, kad tu esi susidomėjusi. Pusė darbo jau padaryta, dabar spręsti tau, ką daryti su šiuo įkvėpimu ir motyvacija.

Iki kito pokalbio. Labai lauksiu tavo komentarų!

Ačiū, kad esi.

Rūta.

Daugiau puikių  “Šokoladas Sielai” straipsnių surasite https://www.sokoladassielai.lt

Perskaitykite EMN interviu su autore https://enlightenmentmedianews.com/ikvepiantis-interviu-ex-modelio-ir-los-andzelo-verslo-magnato-zmonos-ispazintis/

Visi “Šokoladas Sielai” straipsniai yra perspaudinti su autorės leidimu; nuotrauka iš Rūtos foto albumo

Viršuje – nuotrauka iš pixabay.com

Share this article
FB video