EMN - Enlightenment Media News - Benevolent News Presented With Love

Cart

Naujienos, Straipsniai ir Interviu

Susitikimas su Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų verslo delegacija

Pirmadienis, 2017 m. Kovo 27d. LR Gen. Konsulate Niujorke įvyko susitikimas su Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų verslo delegacija iš Lietuvos. Šis renginys buvo organizuotas bendromis Lietuvos Respublikos generalinio konsulato Niujorke, Baltijos-Amerikos komercijos rūmų Niujorke ir Niujorko lietuvių profesionalų klubo pastangomis. 

Niujorko lietuviai paminėjo Kovo 11-ą, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną

Pirmadienis, 2017 m. kovo 13d. LR Gen. Konsulatas Niujorke. Šiandien Niujorko lietuviai susirinko į Kovo 11-osios minėjimą, kurio metu muzikinę programą atliko Nicole Zuraitis, pripažinta lietuvių kilmės džiazo atlikėja, pianistė ir dainų autorė. Renginyje taip pat dalyvavo į Niujorką atvykusi Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė

Lietuva mini Kovo 11-ą, LR Nepriklausomybės atstatymo dieną

Šeštadienis, 2017 m. kovo 11 d. Visa Lietuva šiandien mini Kovo 11-ą, Lietuvos Nepriklausomybės Atstatymo Dieną. Renginiai vyksta visuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Vilniuje ilgą trispalvę Gedimino prospektu nešė šimtai žmonių. Ja buvo apjuosta  visa aikštė, o viduryje kariai ir moksleiviai savo figūromis parašė “KOVO 11-TOJI”. Po to vyko mišios už Laisvę ir už Tėvynę.

Baltijos ir Amerikos pramonės ir prekybos rūmai pradėjo savo veiklą Niujorke

Lietuvos Generalinis konsulatas Niujorke paskelbė informaciją apie Baltijos ir Amerikos pramonės ir prekybos rūmų (Baltic American Chamber of Commerce (BACC) veiklos pradžią Niujorke. Šios organizacijos tikslas – sujungti “su JAV susijusius visų Baltijos šalių verslininkus bei skatinti verslo kontaktus tarp JAV ir Baltijos šalių”

Niujorko valstijos asamblėja pasveikino Lietuvą su valstybės atkūrimo metinėmis

Antradienis, 2017 m. Vasario 21 d. Lietuvos Respublikos Generaliniame Konsulate Niujorke Lietuvos užsienio reikalų ministrui Linui Linkevičiui buvo įteiktas Niujorko valstijos asamblėjos sveikinimas Vasario 16-osios proga. Niujorko valstijos asamblėjos vardu sveikinimą įteikė asamblėjos atstovas Mike Miller. Lietuvos Nepriklausomybei paminėti Niujorko valstijos asamblėja išleido specialią rezoliuciją, pagerbiančią 99-ąsias Lietuvos valstybės atkūrimo metines.

Lietuvos Generalinis Konsulatas Niujorke atšventė savo 90-metį

Pirmadienis, 2016 m. Gruodžio 12 d., Niujorkas. Lietuvos Generalinis konsulatas Niujorke paminėjo  savo 90-metį. Šiai progai Jolanta Vitkauskaitė (konsulato darbuotoja) paruošė ekspoziciją apie Lietuvos Generalinio konsulato Niujorke istoriją, kuri buvo pristatyta minėjimo metu.

Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvauja JT sesijos debatuose

Ketvirtadienis, 2016 m. Rugsėjo 22d. Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri dalyvauja 71-os Jungtinių Tautų sesijos debatuose Niujorke, pasakė kalbą, kurios metu ypatingai pabrėžė aktyvaus moters vaidmens visuomenėje svarbą: „Visiems didžiausiems šiandienos iššūkiams įveikti – pradedant migracija, terorizmu, kariniais konfliktais ir baigiant klimato kaita – būtinas aktyvus moterų vaidmuo.

Susitikimas su Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos atstovais

2016 m. rugsėjo 15d. Lietuvos Respublikos Generaliniame Konsulate Niujorke įvyko Pasaulio lietuvių
jaunimo sąjungos (PLJS) atstovų Ievos Davydenko, Tomos Kuzmienės ir bei lietuvių menininko Ray Bartkaus susitikimas su Niujorko lietuviais. Susirinkusieji turėjo galimybę pamatyti foto reportažą apie paskutinį Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos suvažiavimą Lietuvoje

Rūta Banionytė

Įkvepiantis interviu: Ex modelio ir Los Andželo verslo magnato žmonos išpažintis

Pokalbis su Rūta Banionyte, laiminga moterimi, kuri atrado “Šokoladą Sielai”. Ji – graži, grakšti, elegantiška, savimi pasitikinti moteris, mylima ir mylinti žmona, laiminga motina ir puiki verslininkė. Jos grožis sklinda iš išorės ir iš vidaus – ji šviečia savo vidine ramybe, moteriškumu ir gyvenimo pilnatve. Tai Rūta Banionytė – “Šokoladas Sielai” įkūrėja.

FB video